Johanna

Forumsvar skapade

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • Johanna
  Deltagare
  Walther: Oftast kostar det nog snarare 50 000 kr och uppåt extra om du skaffar bergvärme istället för luftvattenvärme. Visst, mer kraftfullt, men det krävs att du har mycket yta att värma för att besparingen ska vara värd det. Men jag är också nyfiken, hur redonerade du Skalman? Alltid intressant att höra.

  Framför allt beror det ju även på förutsättningarna på tomten, alla kanske inte kan borra för ett bergvärmehål…

  som svar på: Byta tak; byta ut plåten mot papp #252
  Johanna
  Deltagare

  Vitt arbete och takpapp skulle jag tippa ligger däromkring ja. Säg mellan 300-500 kr/m2. Men varje takarbete är ju sitt eget och många faktorer spelar roll. Men vill du ha ett rakt svar så skulle jag säga absolut, din offert låter helt ok.

  som svar på: Pris per kvm tapetsering? #236
  Johanna
  Deltagare

  Skulle vilja ha input om det finns något schablon pris per kvadrat för tapetsering? Det är ju definitivt ett jobb jag klarar av att göra själv men latheten i mig gör att jag nu överväger att anlita hjälp utifrån. Med ROT avdrag känns det som att man kan komma undan prisvärt. Någon som vet om det finns ett riktpris för tapetsering per kvm vägg?
  Tapeterna köper jag in på egen hand.

  Ptjaa, vad kan det ta att tapetsera en normal vägg på 15-30 kvm yta? En timme? Räkna med runt 600 kr/timmen för en tapetserare inklusive momsen då. Alltså med ROT runt 300 kr/timmen.

  Och som sagt 1 timme per vägg samt ytterligare några timmar som kommer till i förberedelse m.m.

  som svar på: Offert (materialkostnad) på tegelpannor #207
  Johanna
  Deltagare

  Tänkte ge mig på att byta vårt gamla tegeltak, eller iaf ena delen av det där de flesta tegelpannorna börjat vittra sönder.

  HAr fått offert på runt 120 kr/kvadratmetern för nya pannor. Någon annan som har jämförbar offert på tegeltak att dela med sig av?

  Beror nog heeelt på kvaliteten på tegelpannorna skulle jag påstå. Var köper du dem från? Importerar du billigt från Tyskland eller Polen kan du nog få extremt billigt, medan om du går på första bästa återförsäljare i Sverige kan samma panna kosta trippla priset.

  som svar på: Bergvärme för fritidshus? #206
  Johanna
  Deltagare

  Du har inte kollat på luft/luft-pump istället då? För ”bara” några veckor om året är det inte lika stor investering som en luft/vatten-lösning.

  som svar på: Säg din offert: Jordvärme #85
  Johanna
  Deltagare

  Markus: Vad har ni för värmekälla idag? *nyfiken*

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)