Badrumsrenovering, offerter och priser

Se offerter på badrumsrenoveringar, och dela med dig av egna priser du fått på olika moment som ingår när man renoverar badrum. Denna typ av badrumsjobb är ofta kostsamma men kan å andra sidan betyda otroligt mycket för såväl livskvalitet som värdet på ett hus eller en lägenhet.

Offerter och priser på badrum

Det som gör denna typ av hantverkaruppdrag särskilt snåriga jämfört med många andra tjänster är att en badrumsrenovering består av fler olika delmoment som alla kräver sin specialkompetens. Du behöver våtrumsbehöriga hantverkare som klarar av kakel och tätskikt, någon med elbehörighet måste dra elen, inredningen kan monteras av ytterligare en part och måste du riva ut ett befintligt badrum kan det läggas på en fjärde. Ofta går det dock att htita badrumsfirmor som sköter hela arbetet som totalentreprenad, men som i sin tur tar in hantverkarna som behövs.

Har du en offert du vill dela med dig av? Starta en tråd och dela din kunskap med andra badrumsrenoverare:

Hur ser då en typisk offert på en badrumsrenovering ut? Eftersom denna typ av hantverksjobb är så vitt skilda i klass och pris är det svårt att ge ett korrekt enhetligt svar. Men vi kan enklare se de olika kostnadsdelarna om vi stolpar upp de olika momenten som ingår när du bygger badrum:

Arbetsmoment och arbetskostnad för badrum

Priserna som anges är med moms och med ROT-avdrag redan gjort.

  1. Rivning/snickeri – den del av arbetet som omfattar att ta bort gammal inredning, kakel med mera och sätta upp nytt. Kostar ungefär 250-400 kr i timmen efter ROT.
  2. VVS/avlopp – viktigt moment och en kunnig rörmokare tar ofta 300-500 kr i timmen.
  3. Elektriker  – även här ligger priset per timme runt 400-500 kr/timme.
  4. Plattsättare/kakel – här ska hantverkaren ha behörighet för att jobba med våtrum (från Byggkeramikrådet). Timkostnaden kan ligga på allt mellan 250 till 600 kr.

Dessa olika arbetsmoment kostar för ett normalt badrum någonstans mellan 30 000 – 100 000 kr, helt beroende på hur stort det är och hur avancerat arbete som krävs. Det är dock viktigt att komma ihåg att arbetskostnaden alltid omfattas av ROT vilket också ska stå utskrivet i din offert och på din faktura.

In på forumet för badrumsofferter och dela gärna med dig av egna prisförslag du fått, eller diskutera andras. Du kan även se priser och offerter på stambyten, ett stort arbete som kan kosta mycket i både tid och pengar.

Material för badrum

Här är det egentligen bara att gå på prislistor från de leverantörer du är intresserad av. Som du säkert förstår går det utmärkt att köpa ett badkar för några hundralappar på Blocket, eller en jacuzzi för 100 000 kr. Här är det dina drömmar och/eller din budget som sätter stopp.

Det är dock värt att komma ihåg att det allt som oftast går att få bra rabatter på material via badrumshantverkarna, så kolla alltid deras offert innan du springer till handlaren själv och shoppar loss till badrumsrenoveringen.