Byggfirmor och snickare, pris och offerter

Här kan du säga din offert eller pris för att anlita snickare, byggfirma eller annan typ av hantverkare. Du kan även ta del av andras offerter och kostnadsförslag för alla typer av byggprojekt för såväl privatpersoner som samfälligheter, föreningar, bostadsrättsföreningar eller företag.

Att bygga ett hus, en altan eller ett enkelt plank på tomten kan skilja otroligt mycket i pris beroende på hur arbetet utförs och vem som utför det. Genom att dela med oss av våra offerter för olika typer av bygg- och hantverkartjänster hjälps vi åt att sprida kunskap om vad rätt pris är för en ny veranda, för renovering av fritidshuset eller för att bygga den där bastun i källaren. Hoppa in i diskussionerna på forumet på en gång och säg din offert på bygg- och snickeritjänster:

Visar 3 ämnen - 1 till 3 (av totalt 3)
Visar 3 ämnen - 1 till 3 (av totalt 3)
  • Du måste vara inloggad för att skapa nya ämnen.

Vad kostar en byggfirma eller snickare?

Olika sorters hantverkare kan variera väldigt mycket i pris beroende på tillgång och efterfrågan, svårighetsgraden på det som ska utföras och hur duktig du själv är på att ta in olika offerter och sedan se till att förhandla med entreprenörerna.

Ett enklara uppdrag såsom att sätta upp ett staket kan du hitta hantverkare som utför för runt 300-400 kr/timmen medan ett avancerat projekt såsom att bygga ett hus eller renovera en husgrund kostar det dubbla, runt 600-800 kr/timmen.

Kom dock ihåg att många hantverkartjänster är ROT-avdragsgilla om du är privatperson, då får du dra bort hälften av kostnaden för arbetet på en gång.

Tips för byggprojektet

Oavsett vilken typ av bygge eller renovering du vill ha utförd så finns det några bra stalltips som hjälper dig att hitta kvalitativa hantverkare till så bra pris det bara går:

  • Ta alltid in priser på bygget/projektet från minst tre, helst fem-sex stycken, byggföretag/snickerier. Generalfel 1A är att bara anlita den första du råkar stöta på.
  • Skriv avtal på förhand och betala aldrig några pengar innan projektet är klart.
  • Se till att hantverkaren drar av ROT-avdrag, om arbetet är giltigt för det.
  • Var inte rädd för att förhandla om priset eller vad du får för pengarna du betalar – hantverkaren ska visa att de vill ha dig som deras kund!
  • Och så till sist, dela med dig av dina offerter och ta del av andras – ta hjälp av och hjälp dina medmänniskor på vägen till drömrenoveringen eller bygget.