Tak, säg offert och pris på takarbetet

Vill du se exempel på priser och offerter på tak, takrenovering och läggning eller byte av tak? Då har du kommit rätt. Att renovera eller byta ut sitt tak är något alla husägare måste göra förr eller senare. Även om ett tegeltak har annorlunda livslängd än ett plåttak eller papptak så är den gemensamma nämnare att detta yttersta skydd mot vädrets makter måste underhållas och efterhand bytas ut.

Här de olika diskussionsforumen för tak:

Kort fakta om olika taktyper:

Tegeltak – består av tegelpannor, ofta i den klassiskt rödbruna färgskalan. Rustikt material som håller länge och ger den klassiska villalooken många husägare eftersträvar.

Plåttak – relativt prisvärd takkonstruktion som fungerar på både hus och mindre tillbyggnader såsom garage eller friggebodar.

Papptak – inte lika sprött som namnet antyder. Papptak är idag mycket hållbara och blir en allt vanligare lösning på fastigheter i Sverige.

Andra typer av tak som kan vara bra att känna till är shingeltak, takplast, betongpannor och vasstak. Utöver de olika typerna av material är även själva konstruktionen ett val i sig. Sadeltak, tak som är valmat till viss del, pulpet- eller mansardtak, plana tak och säteritak är några av de typiska konstruktionerna som finns, och dessa finns ofta i ett flertal olika varianter. Det är alltid klokt att se över olika material och lösningar och att ta in priser och offerter från minst tre olika takfirmor. Läs mer om den processen här: http://byggmentor.se/bygga-till/nytt-tak-kostnad-och-tips-for-bra-pris/