Bergvärme för fritidshus?

Etiketter: 

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #110
  HenkeFalun
  Deltagare

  Har ingen egen bergvärme offert att komma med (än… ;) men undrar lite kring att skaffa bergvärme för fritidshuset där vi är ganska ofta under alla årstider.

  1. Huset är väl ca 75 kvadrat med en liten inglasad utedel. Är det värt att skaffa bergvärme för så liten yta?

  2. Kan man dra av ROT på bergvärme för ett fritidshus? Har för mig att reglerna är samma som för vanliga hus men är inte helt säker?

  Förstår att bergvärmeinstallationer kostar men tänker att man kanske ändå går ”plus” om vi är där 5-6 veckor samt massa helger varje år.

   

  /Henke

  Falun i mitt hjärta
  www.falun.se

  #187
  Viktorrr
  Deltagare

  1. Jadå! Men du får i allmänhet mer valuta för pengarna ju större hus som ska värmas. Men en slimmad bergvärmeinstallation kan definitivt vära kostnadseffektiv för ”bara” 75 kvadrat.

  2. Ja! Har själv ROT-at för jobb på fritidshuset. Är egentligen exakt samma regler som för ditt vanliga hus.

  #192
  HenkeFalun
  Deltagare
  1. Jadå! Men du får i allmänhet mer valuta för pengarna ju större hus som ska värmas. Men en slimmad bergvärmeinstallation kan definitivt vära kostnadseffektiv för ”bara” 75 kvadrat. 2. Ja! Har själv ROT-at för jobb på fritidshuset. Är egentligen exakt samma regler som för ditt vanliga hus.

  Tackar för svar Viktorrr. Har du koll på vad en bergvärmepump för mitt lilla hus kan kosta? räcker det med ett rätt litet borrhål då, på kanske 120-130 meter?

  Falun i mitt hjärta
  www.falun.se

  #206
  Johanna
  Deltagare

  Du har inte kollat på luft/luft-pump istället då? För ”bara” några veckor om året är det inte lika stor investering som en luft/vatten-lösning.

  #212
  Jan E
  Gäst

  Har du vattenburen värme i ett så litet fritidshus? Om ja skulle nog luft vatten värmepump föredras, speciellt om huset är klassat som permanentboende.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.