Pris dränering per löpmeter?

Etiketter: 

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #175
  Dynamiten
  Deltagare

  Fick offert på ca 1600 kr/meter dränering vilket runt vårt hus ger runt 85 000 kr totalt för dränering (arbete och material/rör, grus m.m.) samt pordrän. Är pordrän bra? Verkar finnas lite olika åsikter om det, men samtidigt verkar det gälla vilket material man än letar information om.

  Någon som har koll på hur priset ligger? Kan säga att dräneringsfriman med detta pris fixar allt, grävning, arbetet med själva dräneringren, bortforsling av skräp, återställande av tomten.

  #201
  Massoud
  Deltagare

  Dynamiten wrote:
  Fick offert på ca 1600 kr/meter dränering vilket runt vårt hus ger runt 85 000 kr totalt för dränering (arbete och material/rör, grus m.m.) samt pordrän. Är pordrän bra? Verkar finnas lite olika åsikter om det, men samtidigt verkar det gälla vilket material man än letar information om. Någon som har koll på hur priset ligger? Kan säga att dräneringsfriman med detta pris fixar allt, grävning, arbetet med själva dräneringren, bortforsling av skräp, återställande av tomten.

  När vi gjorde vår dränering blev det totalt med både material arbete och isolering runt källaren runt 1420 kr/m dränering som utfördes. Så ditt pris verkar inte vara helt fel men kanske kan du få ner det något om du förhandlar lite…?

  #240
  Finska Pinnen
  Gäst

  det som påverkar priset mycket är om du sätter isoleringsskivor runt grunden eller inte. Jag skulle aldrig göra en dränering utan att isolera extra samtidigt, kan spara mycket pengar då. Särskilt om du har en källare som ska vara trevlig att vistas i.

  #327
  Pia
  Gäst

  Vi har hus på 10*8 meter cirka, tog in en dräneringsfirma i trakten för ett tag sedan (mars/april 2013). Totalt gick dränering + grävning + allt material (grus, rör, pordrän, duk, e.t.c.) på 75000:- efter ROT och med moms. (tror det var ca 110000:- innan ROT)

  Vi körde detta via en offertleverantör där 4 företag hörde av sig. En behagade inte ens komma på hembesök, men de andra tre var alla helt ok. Den vi valde var inte billigast men kunde presentera en bra helhets-lösning som var enkel att förstå.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.